Bij de verkoop van uw sloopauto aan de autosloperij of het autobedrijf krijgt u altijd een vrijwaringsbewijs. Hiermee is duidelijk dat uw auto van uw naam af is. U bent op dat moment dus niet meer aansprakelijk voor wat er met het voertuig gebeurd. Uw verzekeraar kan om dit bewijs vragen wanneer u uw auto verzekering wilt stop zetten. Vaak kunnen ze dit in een oog opslag zien. Autoverzekeraars hebben immers de bevoegdheid de persoon gegevens aan de hand van het kenteken te controleren!
Zijn de auto papieren compleet?
Voor dat wij u een vrijwaringsbewijs kunnen uitschrijven moet u wel beschikken over een compleet kentekenbewijs. Dit kan zijn een papieren kentekenbewijs met het bijbehorende overschrijvingsbewijs. Het kentekenbewijs moet compleet aanwezig zijn. Het kentekenbewijs dient u zelf aan de chauffeur te kunnen overhandigen. Heeft u de papieren niet compleet vraag dan een demontagecode aan voor uw auto. Natuurlijk kunt u dit altijd overleggen met de inkoper hij adviseert u graag.
Kentekencard en tenaamstellingscode!
Met de invoering van de nieuwe kentekencard is er bij veel auto eigenaren onduidelijkheid ontstaan over de werk wijze van dit systeem. De tenaamstellingscode bestaat namelijk uit twee delen, in totaal negen karakters. Vaak zien wij dat er delen van deze code niet compleet zijn waardoor het vrijwaren van de auto niet eenvoudig is geworden. Zorg er daarom voor dat u uw voertuig administratie op orden heeft! U kunt uw auto immers alleen verkopen als uw papieren compleet zijn. Mocht u het niet zeker weten of alles compleet is bel dan de inkoper of de kantenservice van de RDW.