Sloopauto inkoop door heel het land!

Via “Sloopauto inleveren” kunt u in geheel Nederland uw sloopauto laten ophalen. Ons autorecycling bedrijf heeft al jaren lang ervaring in de demontage van loop- en sloopvoertuigen. Ook schadeauto’s en total-loss auto’s kopen wij op. Daarnaast hebben wij ook ervaring met de verkoop van voertuigen aan het buitenland. Immers niet elke auto is geschikt voor de export! Doordat wij landelijk werken kunnen wij vaak binnen enkele werkdagen, maar meestal binnen 48 uur, uw sloopauto bij u aan huis ophalen. Bij voorkeur moet de auto rollend zijn! Is dit niet het geval meldt het even; ook dan kunnen wij u gewoon helpen!

Milieu verantwoord laten demonteren.

Audi A6 voorschadeDuurzaam en verantwoord ondernemen is het motto van nu. Wij hebben deze twee speerpunten toegepast in ons bedrijf en vele autosloperijen met ons. Uw sloopauto wordt vandaag de dag duurzaam hergebruikt. Dit komt omdat oudere auto’s en de materialen waarvan een auto is gemaakt zeer geschikt zijn voor recycling. Ook wel “Urban mining” genoemd, hierbij is ons afval de bron van de delfstoffen voor de toekomst. Uw auto bevat namelijk oud-ijzer, metaal en aluminium deze ferro, en no-ferro metalen lenen zich zeer goed voor hergebruik. Sommige deskundigen zeggen wel dat er meer ijzer, metaal e.d. kan worden gewonnen uit ons afval dan dat er aan ijzererts nog in de grond zit. Het winnen van ijzer, koper e.d. wordt op den duur steeds lastiger en duurder. Bestaande mijnen worden uitgepunt en nieuwe bronnen zijn er niet of bevinden zich op moeilijk bereikbare plaatsen in de wereld. Het hergebruiken van ons afval is goed voor ons milieu en een ‘must’ voor een schonere toekomst.

Welke materialen bevinden zich zoal in uw auto!

Uw auto bestaat voor een groot deel uit blik ijzer. Naast het ijzer van de carrosserie zijn er ook aluminium delen terug te vinden in uw auto. Zoals bijvoorbeeld de lichtmetalen velgen of de cilinderkop van het motorblok. Tevens is de toepassing van verschillende soorten kunststoffen steeds groter aan het worden; veel kunststoffen kunnen worden hergebruikt, andere worden bewust toegepast in vervangende goederen zoals plaatmateriaal of straatnaamborden omdat niet alle kunststoffen één op één kunnen worden omgesmolten zoals dat bij oud-ijzer wel het geval is. Naast kunst zitten er nog veel meer materialen in uw auto, denk hierbij aan rubber, glas maar ook koper en platina wat een edelmetaal is.

Uw auto op een verantwoorde wijze laten slopen? Meld hem dan aan op deze pagina. Onze inkopers bellen u terug voor een vrijblijvende taxatie van uw auto. Gaat u akkoord met ons bod dan heeft u recht op een gratis ophaaldienst aan huis