Kentekencheck voertuiggegevens online opvragen

October 16, 2014
Voertuiggegevens ophalen via het kenteken

Kentekenbewijs, KentekencheckOnline een kenteken zoeken, tien jaar geleden niet denkbaar en nu niet meer weg te denken uit het auto aankoopproces. Het RDW kenteken zoeken kan op diverse websites die in het leven zijn geroepen om consumenten te behoeden van een miskoop. Doordat de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) en nog een aantal instanties zoals onder andere de Nationale Auto Pas (NAP) auto informatie verzamelen en beschikbaar bestellen is de automarkt de afgelopen jaren veel transparanter geworden. Zo kunt u nu zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad en kunt u controleren of de kilometerstand klopt. Ter illustratie, een probleem auto wisselt vaak van eigenaar, geeft het opgezochte kenteken aan dat deze auto veel eigenaren heeft gehad dan weet u dat er iets niet klopt. Hetzelfde geldt voor de kilometerstand controle, klopt de kilometerstand niet of heeft deze een onlogisch vervolg dan komt u erachter met de kentekencheck. Het kopen van een tweedehands auto, ofwel occasion, vraagt dus enige alertheid en onderzoeksinspanning van de koper. Er wordt immers veel gesjoemeld in de autobranche.

Wanneer u een occasion gaat kopen is het ook belangrijk te onderzoeken of de auto geen schade heeft gehad. Heeft de auto wel schade gehad dan spreken we van een schadeauto. Een schade auto kan, mits goed gerepareerd, een prima aankoop zijn. Erachter komen of een auto het verleden schade heeft gehad kan met de autoverleden schadecheck. Geeft deze check aan dat de auto schade heeft gehad dan doet u er goed aan om de herstelwerkzaamheden door een expert te laten controleren.

Wat gebeurt er met een schadeauto?

Wanneer we spreken over een schadeauto hebben we het over auto’s die betrokken zijn geweest bij een ongeluk of aanrijding. Kleine deukjes laten we hierbij buiten beschouwing. De handel in schadeauto’s is winstgevend. Schadeauto’s worden opgekocht om hersteld of gesloopt te worden. Welke weg de auto ook aflegt, de auto en/of de onderdelen komen terug op de markt. Enorm goed voor het milieu want zomaar vernietigen zou absoluut verspilling zijn. Toch kleven er ook nadelen aan voor de consument. Een schadeauto die betrokken is geweest bij een ongeluk kan ernstige schade hebben opgelopen. Deze schade kan vaak hersteld worden en de auto kan vervolgens weer aangeboden worden. Uiteraard verteld een autobedrijf er niet bij dat het een schadeauto is, dat schrikt (soms onterecht) af. Voor u is dit echter belangrijke informatie, een kenteken zoeken op Kntekencheck RDW kan u informatie geven over het autoverleden van een schadeauto. Wilt u een occasion kopen dan weet u na het doen van de kenteken check of de auto schade heeft gehad. Betreft het een schadeauto, laat u dan niet afschrikken maar laat een expert de auto controleren. Als de auto goed hersteld is kunt u er een prima auto aan hebben.