Sloopauto onderdelen voor export?

April 2, 2015
Onderdelen afkomstig van de sloopauto

Auto onderdelen voor export! Ja er worden wel degelijk onderdelen van oudere auto’s verkocht aan het buitenland. Vaak betreffen het motoren, versnellingsbakken en aandrijf assen. Echter niet elke motor is geschikt om naar het buitenland te worden verscheept, verkocht. In wereld delen zoals Afrika heeft men maar een beperkten kennis van elektronica waardoor nieuwere motoren niet interessant zijn. Men wil juist alleen maar ouderwetse motoren waar nog geen computer aan is gekoppeld. Voornamelijk Japanse auto merken zijn in gewild! Auto merken zoals Toyota, Nissan en Mazda zijn wereld wijd verkocht in tegenstelling tot bijvoorbeeld autofabrikant Opel die zijn modellen alleen maar op de Europese markt heeft verkocht. Opel motoren zijn hierdoor slecht beperkt geschikt voor de export!

Milieu maat regelen verstoren de export!

Gebruikte auto onderdelen worden niet alleen verkocht richting Afrika. Landen in zowel Noord als Zuid Afrika kennen slecht weinig tot geen regelgeving als het gaat om de invoer van gebruikte auto’s of de onderdelen hier en de gebruikte auto motoren. Dit in tegenstelling tot Oost Europa. De afgelopen tien jaar zijn zeer veel auto’s geëxporteerd echter willen ook deze landen mee werken aan de klimaat problematiek waardoor tweedehands auto’s aan steeds strengere toelating eisen moeten voldoen om te worden binnen gebracht. Veel landen stellen als eis dat de auto nog maar maximaal tien jaar oud mag zijn en minimaal moeten voldoen aan de Euro 3 norm betreft Co uitstoot. Hierdoor is een duidelijk afname merkbaar in de export van oudere auto’s. Veel auto’s worden gesloopt en de onderdelen worden vernietigd!

4X4 onderdelen altijd gewild.

Nederland is wel het vlakste land van Europa bergen kennen we niet, slecht een paar heuvels. Ondanks dit feit rijden er toch voldoende treinwagens rond. Dit komt omdat de eigenaar wellicht een grote aanhanger wil kunnen trekken. Het gros van de trein wagens wat in Nederland rond rijd wordt zelden gebruikt voor het treinrijden op een enkeling na die wel eens de duinen in gaat. In Afrika zijn er weinig tot geen goed verharde wegen een trein wagen is daarom een must. Veel 4×4 onderdelen zijn hier door uitermate goed geschikt voor de export, er is immers altijd vraag naar onderdelen van een Jeep, Landrover of een Nissan petrol!

Automarkt in Beverwijk.

Automarkt beverwijkVoorheen de automarkt Utrecht welke nu op de zwarte markt te Beverwijk plaatst vindt start elke dinsdag ochtend om 6:00 uur. De Nederlandse auto’s die hier worden aangeboden staan bij buitenlandse inkoper uit verschillende West Europese landen als er goed bekend. Veel ex lease wagens maar ook minder courante occasions worden hier verkocht. Met de invoering van de BPM terug gave bij export kunnen de Nederlandse voertuigen goed concurrent met de Europese prijzen! Daarbij is goed merkbaar dat de voertuigen die worden verkocht als maar jonger worden want ook in andere landen is de zijn de invoerrechten op vervuilende oudere auto aangescherpt.