De Autosloperij & Autosloop

9 december 2013
Sloopauto's op de autosloperij

Welkom op “sloopauto inleveren” via deze weg kunt heel gemakkelijk uw oude auto inleveren. Is uw auto versleten? Wij kopen landelijk loop of sloopauto’s in; natuurlijk hoeft u uw kapotte auto niet naar ons te brengen. Wij beschikken over een eigen ophaalservice zodat wij u auto thuis of op uw werk kunnen ophalen.De autosloperij heeft zich de afgelopen 20 jaar sterk ontwikkeld. Voertuigen worden niet meer afgedankt en zomaar ergens weggezet. Nee, uw auto kan tegenwoordig heel goed worden recycled. Niet alleen de bruikbare onderdelen kunnen nog worden verkocht. Ook andere materialen die in uw voertuig zijn verwerkt worden op een verantwoorde manier op nieuw gebruikt.

Demontage van uw kapotte auto.

Wanneer u uw auto middels onze website aanmeldt. Bekijkt een van onze inkopers of wij uw sloopauto kunnen ophalen. Vaak krijgt u nog een hoge vergoeding voor uw auto. Dit is wel afhankelijk van wat voor soort, type auto dat u te koop heeft. Voor ons zijn verschillende kenmerken van belang. Zoals het merk, type en bouwjaar en de brandstof van het voertuig.

Wanneer u akkoord gaat met ons inkoopvoorstel wordt er een afspraak gemaakt zodat de auto kan worden afgevoerd. U ontvangt direct een RDW vrijwaringsbewijs en het overeengekomen bedrag wordt contant aan u uitbetaald. Hierna zal de auto worden afgevoerd naar de autosloperij waar het voertuig verschillende demontage stappen doorloopt.

De verwerking van uw sloopauto

Meestal is het voertuig al afgemeld bij de RDW. Het kenteken van uw auto is dan vervallen! Omdat autodemontage bedrijven aan zeer strenge milieu eisen moeten voldoen zal het voertuig eerst worden ontdaan van alle vloeistoffen zodat deze oliën en vetten geen schade kunnen toebrengen aan het milieu. Naast motorolie bevat een sloopauto, remolie, stuurbekrachtigingsolie en versnellingsbak olie. Afhankelijk van het type brandstof zal ook de benzine of diesel worden verwijderd. Het merendeel van de autosloperijen in Nederland beschikt over een Seda installatie waarmee het vloeistofvrij maken hoogstens enkele minuten tijd kost.

Wanneer de auto volledig vloeistof vrij is gemaakt kan de auto worden gedemonteerd. Voor sommige auto’s duurt het wel jaren voordat de alle bruikbare onderdelen zijn verwijderd en verkocht. Hierna wordt de carrosserie afgevoerd naar een metaal verwerkingsbedrijf zodat er helemaal niks meer van overblijft van de auto.