Milieu vriendelijk slopen

December 4, 2016
Voertuigen opgestapeld op de autosloperij

Het slopen van een oude sloopauto is vandaag de dag niet meer de juiste benaming. Anno nu spreken we eerder over het demonteren van de sloop of schadeauto. Uw oude auto mag dan wel APK zijn afkeuren of een kapotte motor hebben dit betekend niet dat alle onderdelen van het voertuig onbruik zijn geworden. Soms zijn er reeds onderdelen vervangen of vernieuwd welke de autosloperij demonteert en verkoop als tweedehands auto onderdeel. Voor schadeauto’s geld precies het zelfde de nog goede niet beschadigde onderdelen en het plaat werk worden gedemonteerd en via het internet of middels webshop te koop aangeboden.

De onderdelen afkomstig van loop en sloopauto’s worden vaak voor veel lageren prijzen aangeboden als dat u het nieuw koop via de autodealer of automateriaal zaak. Een gebruikte uitlaat of een tweedehands startmotor is tweedehands al snel de helft goedkoper. Naast dat autosloperij onderdelen goed zijn voor uw portemonnee is het ook nog een goed voor het milieu. De onderdelen worden immers hergebruikt. Wilt u zeker weten of het tweede hands auto onderdeel dat u aanschaft goed is en naar behoren functioneert? Vraag dan om garantie veel autodemontage bedrijven geven vandaag de dag standaard als garantie op de onderdelen die zij verkopen.

De recycling van de overgebleven onderdelen.

Het merendeel van de onderdelen afkomstig van verschillende sloopauto’s zal niet worden verkocht. Veel onderdelen zijn helemaal versleten of zijn kapot en kunnen niet meer worden door verkocht als tweedehands onderdeel. De onderdelen worden dan als nog hergebruikt. Uit een sloopauto ontstaan verschillende materiaal stomen zoals kun stoffen, rubbers maar ook vezels, glas en oud ijzer. De materiaal stromen worden daar het autodemontage bedrijf afgevoerd naar externe verwerkers. Onderdelen zoals de kapotte auto welke lood bevat maar ook de katalysator welke edel metalen bevat.

Recycling fabriek in Tiel.

Ons kleine landje Nederland is koploper als het gaat om verantwoord demonteren van sloopauto’s. Wanneer de auto op de autosloperij volledig is gedemonteerd wordt de carrosserie fijngemalen in een shredder installatie. Het fijn gemalen materiaal kan dan worden gescheiden in volledig ijzer en vervuilt ijzer hier in zit nog materialen zoals glas, kunststof en koper . In dit vervuilde shredderafval bevinden zich nog verschillende materialen die nu met de komst van de PST fabriek kunnen worden gescheiden. Hierdoor heeft de autosloperij een recycling percentage van bijna 95% van een autowrak. Nederland is hier meer een van de weinige landen die voldoet aan de Europese richtlijnen.